Poetsdoeken: advies

Poetsdoeken De term poetsdoeken is een breed begrip voor een groot scala aan verschillende soorten: poetsrollen, poetslappen, non woven doeken en vliesdoeken om vuil of vloeistof op te ruimen. Afhankelijk van het soort vuil of vloeistof dat u wilt opruimen, is er altijd een ideale poetsdoek voor iedereen te vinden. Wij adviseren u graag welk soort poetsdoek het best bij uw werkzaamheden past. Bij ons bent u aan het goede adres voor poetsdoeken van de volgende topmerken: DJ-Group, Tork, Wypall, Sontara en Kimberly-Clark.

Poetspapier

Poetspapier is geschikt voor lichte tot medium zware reinigingstaken en kan eenmalig gebruikt worden. Des te meer lagen het poetspapier heeft, des te beter het absorbeert en hoe sterker het dus is.

Textiele poetsdoeken

Deze poetsdoeken worden ook wel gezien als de traditionele poetslappen. Ze worden gesneden uit oude kleding tot enigszins gelijke vierkante doeken. Ook zijn ze geschikt voor zware reinigings klussen en ze kunnen meermalig gebruikt worden. Afhankelijk van het textielsoort, zijn deze poetsdoeken in meer of mindere mate pluisarm, absorberend en zacht.

Non woven werkdoeken

Deze poetsdoeken zijn gemaakt van synthetische vezels zoals viscose of polyester. Ze zijn geschikt voor zware- en gespecialiseerde reinigings klussen zoals het afvegen van kwetsbare oppervlaktes. Non woven werkdoeken zijn te gebruiken in combinatie met oplosmiddelen of solventen, pluisvrije toepassingen en ideaal voor het gebruik in voedselverwerkende omgevingen. Tenslotte kunnen non woven werkdoeken meermalig gebruikt worden.

Vliesdoeken

Vliesdoeken zijn geschikt voor zware tot middelzware schoonmaak- en poets klussen. Deze poetsdoeken worden ook als zachte ondergrond gebruikt bij werkzaamheden aan kwetsbare onderdelen/materialen. Ze zijn erg sterk, maar voelen zeer zacht aan en kunnen tevens meerdere malen gebruikt worden. Tenslotte absorberen deze poetsdoeken vloeistoffen, oliën en vetten.

Keuze in verpakkingen van poetsdoeken

Naast de keuze voor de soort doek, heeft u ook de keuze uit verschillende verpakkingswijzes. Wilt u bijvoorbeeld gevouwen poetsdoeken in een doos of liever op een poetsrol? Een poetsrol kan in een poetsroldispenser geplaatst worden, dit is veelal handig bij grotere poetsrollen. De dispenser beschermt de poetsrol ook tegen vuil en vocht. Er zijn ook poetsdoeken (zowel op rol als gevouwen doeken) die in een dispenserdoos worden geleverd. Deze verpakkingssoort is handig voor mobiel gebruik, bijvoorbeeld in een service auto. Bij de textiele poetsdoeken kunt u kiezen uit 2 soorten verpakkingen: een 10kg doos of een 30 kg doos, onderverdeelt in 3 handzame plastic tasjes van 10kg per stuk.

De keuze voor een geschikte poetsdoek

Elke werkdoek en poetsrol heeft zijn eigen kenmerken die bepalen voor welke taak de desbetreffende poetsdoek het meest geschikt is. Middels het filter aan de linkerzijde op deze pagina kunt u zoeken op speciale eigenschappen die uw poetsdoek nodig heeft. Of de poetsdoek nu goed moet absorberen, delicate oppervlaktes moet kunnen reinigen, oplosmiddelbestendig moet zijn of oliën en vetten moet kunnen verwijderen, wij maken voor u de keuze in poetsdoeken inzichtelijk!

Alle prijzen zijn exclusief BTW

Onze contactgegevens

Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag en antwoorden u dezelfde dag.

085-8223090
9.00 - 17.00 uur
verkoop@schoononline.nl
9.00 - 18.00 uur

Betaalmogelijkheden

Betrouwbare partijen

Wij werken samen met betrouwbare partijen voor betaling en levering

Nieuwsbrief

En ontvang eenmaal per maand interessante aanbiedingen

* Bestellingen van voorraadartikelen die voor 14.00 uur online geplaatst zijn, worden dezelfde werkdag verzonden en zullen normaliter de volgende werkdag bij u worden afgeleverd tussen 8.30 uur en 17.00 uur. Bij vooruitbetaling worden de goederen verzonden na ontvangst van de betaling.